29.11.2023

Студенти създадоха плакати на тема „60 ГОДИНИ ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – ДОБРИЧ“

Изложба ПЛАКАТ „60 ГОДИНИ ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – ДОБРИЧ“ ще бъде открита в в зала 5 на Художествената галерия в Добрич на 19 октомври от 17:30 ч., съобщават оттам.
Експозицията включва 24 плаката на студенти от специалност „Плакат и визуална комуникация“ от Националната художествена академия-София, и филиал в Бургас, създадени за шестдесетия юбилей на добричката галерия.
В началото на годината Художествената галерия гостува на Националната художествена академия – филиал Бургас, с изложба „Плакатът“ на Людмил Чехларов. В среща на екипа със студентите възникна идеята младите плакатисти да работят по темата „60 – години ХГ – Добрич“. Техен ръководител е доц. д-р Ненко Атанасов. Експозицията е заключително събитие в празничната програма по честване на годишнината на Художествена галерия – Добрич.
„След богата в стилово и жанрово отношение юбилейна изложба, която през месец май представи творбите на утвърдени автори от страната, приятели на галерията свързани с нейната история, в настоящата обръщаме поглед към творческите търсения на младите художници и представата им за мястото и облика на галерията формиран и утвърден през 60-те години художествена дейност на институцията”, казват от галерията..
Екипът на галерията отправя своите поздрави и благодарност за доброто сътрудничество към преподаватели и студенти по повод 75-ата година от създаване на специалност „Плакат и визуална комуникация“.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email