01.04.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Строителна фирма ремонтира безвъзмездно най-проблемните помещения на инфекциозната клиника

Започнал е ремонт и обновяване на най-проблемните помещения на Първа и Втора клиника за инфекциозни болести към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, научи Moreto.net
Клиниката е разположена в двора на „Света Анна“, а материалната ѝ база е меко казано в плачевно състояние и неведнъж е била тема на дискусии в социалните мрежи.
Ремонтът, който е започнал в началото на тази седмица, е по инициатива на „Планекс“ и се случва със средства, дарени от служители приятели и партньори на строителната компания.
След проведени консултации и огледи с ръководството на клиниката е било взето решение да бъдат обновени едни от най-важните и проблематични помещения.
Три стаи за майки с кърмачета, два приемни кабинета, стените на източното и северно стълбище, входовете и основните коридори към отделението ще бъдат напълно обновени.
Ремонтните дейности се очаква да приключат до месец, уточниха от „Планекс“ и посочиха, че с помощ и доставка на материали са се включили още няколко компании – Рьофикс България, Вебер България, Сима, Филбо и Джия.
От компанията вярват, че инициативата има бъдеще и се надяват други фирми също да се включат в предстоящи благотворителни ремонти.

Print Friendly, PDF & Email