04.10.2023

Среща с автограф с детската писателка Жени Лечева

Среща с автограф с детската актриса и писателка Жени Лечева ще се състои на 10 май в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”. Тогава ще бъде представена новата й книжка „Тайният ключ или Приключенията на Тит и Ярмина”. Срещите са с начален час 13:30 и 15:00 във фоайе на 2 етаж.
Жени Лечева е актриса, певица и автор на книги за деца. Завършва Националното хореографско училище, специалност Класически балет и Националната академия за театрално и филмово изкуство, специалност Актьорско майсторство. Учи и специализира електронна търговия. Участва в многобройни театрални постановки, мюзикъли, снима в киното, рисува. Актриса е в Малък градски театър „Зад канала“. Сингълът ѝ „Твоите дълбоки очи“ печели първо място в класация на БНР, а за филма „Една калория нежност“ на режисьорката Иванка Гръбчева, получава обща награда за женска роля „Златната ракла”. Била е водеща на музикалната класация „Песен на годината“ в телевизионен и радио формат. Жени е съпруга на китариста и музикант Иван Лечев.
„Тайният ключ или приключенията на Тит и Ярмина“ е нейната първа книга. През 2020 г. излиза и втората й книга-игра за по-малки деца „Оцвети героите с Жени Лечева“. Илюстрациите в двете издания са също нейно дело.

Print Friendly, PDF & Email