23.07.2024

Среща със стиховете и песните на барда Татяна Йотова

На 27 април 2023 г., от 16.00 ч. обичаната поетеса, бард и учител от Айтос Татяна Йотова ще гостува в Регионална библиотека „Дора Габе“. Събитието се организира от библиотеката и СУ „Димитър Талев“ гр. Добрич, по повод 35 години от създаването на училището.
Татяна Йотова е родена на 2 февруари 1961 г. в гр. Айтос, където живее и работи като учител по „Български език и литература”. Завършила е Софийския университет – специалности „Българска филология” и „Педагогическа психология”.
Татяна Йотова пише за любовта и приятелството, за ценните неща в живота. Автор е на 15 поетични книги, сред които „Капризни разпятия”, „Божури в снега”, „Кафето предстои”, „Живата Странджа” и др.
Носител е на награди от бардовски, литературни, театрални и педагогически конкурси. Отличена за поезия в национални и международни конкурси: „Никола Вапцаров”, Благоевград, „Любовта…”, „Биньо Иванов”, „Горчиво вино”, „Огърлица от разЛОМени слова”, „Новият Добри Чинтулов”, „Кръстьо Хаджииванов”, „Моят храм в 185 думи”, „Промени света 2021”, „Ний всички сме деца на майката земя”, „Априлски камбани”, „100 години от смъртта на Вазов”, „Магията Любов”, „Най-въздействащо описание на нашата красива планета Земя”, „Стоян Дринов” и др.
Татяна е автор и на сценарии за театрални пиеси за деца и за възрастни. Заедно с композитора Хайгашод Агасян създават десетки песни за деца и младежи, които намират място в учебници и Албуми. Песни по стихове и музика на Йотова изпълняват Тони Димитрова, Александър Томов, Драгомир Драганов и др. певци.

Print Friendly, PDF & Email