04.10.2023

Средно училище „Никола Й. Вапцаров“ град Генерал Тошево изпрати своите абитуриенти

Вчера СУ „Никола Й. Вапцаров“, град Генерал Тошево изпрати абитуриентите си от Випуск 2023. На цветно тържество, състояло се в двора на учебното заведение, дванадесетокласниците със сълзи на очи се разделиха с любимото училище, класната стая и добрите учители.
Специален поздрав към випускниците отправи кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. Директорът на СУ „Никола Й. Вапцаров“ Радка Йорданова също поздрави завършващите. Двамата им пожелаха попътен вятър и успешна реализация.
След официалната част музикалната програма завладя всички дошли на изпращането на абитуриентите. В нея се включиха голяма част от учениците на училището. Децата от театрален клуб „Чародейка“ поздравиха присъстващите, а изпълнението на задължителната за подобни поводи песен „Един неразделен клас“ просълзи завършващите и техните родители.
По време на тържеството випускниците предадоха на първокласниците ключовете на знанието, а празникът завърши с песни и пускане на балони.
С неизменното броене до 12, събралo в себе си всички емоции на ученическите години, Випуск 2023 си взе „Довиждане“ с всичко хубаво и познато. Красиви и усмихнати, завладени от смели и безгранични мечти, младежите поеха по пътя на неизвестното и чудатото.
Разбира се, те правят това с достатъчно тъга и носталгия, защото след този последен звънец, животът на всички ще се промени! Прекрачвайки прага на любимото училище за последен път, всички ще се срещнат с истинския живот, в който няма поправими двойки. Но зрелостниците поемат по своя път с гордо вдигната глава, целеустремени и готови да се преборят с трудностите, които им предстоят.
Попътен вятър, скъпи абитуриенти!

Print Friendly, PDF & Email