29.01.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Спират плановите операции във Варна

Към настоящия момент е отхвърлено предложението за затваряне на нощните заведения на територията на областта
Областният кризисен щаб във Варна е постигнал принципно съгласие за спиране на плановия прием и плановата оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна. Това съобщиха от Областната администрация вчера. Решението ще бъде потвърдено на 17.01.2022г. след онлайн гласуване от членовете на ОКЩ, съобразно ръста на заболеваемост, допълниха от институцията.
С квалифицирано мнозинство към настоящия момент е отхвърлено предложението за затваряне на нощните заведения на територията на област Варна, се казва още в съобщението. Изтъква се следният мотив: „Тази изключително непопулярна мярка, ограничаваща правата на гражданите и оказваща негативно въздействие върху бизнеса, ще бъде обсъдена отново в най-кратък срок, съобразно ръста на заболяеваемост и резултатите от проверките по спазване на противоепидемичните мерки. Началната и крайна дата ще бъде съобразена с интересите на съдържателите на заведения”.
За подобряване на достъпа до ваксини във Варна и региона ще се проведе работна среща с кметовете на общини и с представители на общопрактикуващите лекари.

Print Friendly, PDF & Email