06.12.2023

Соня Георгиева показа какво е социална община

Това каза в Добрич председателят на БСП Корнелия Нинова
Председателят на БСП Корнелия Нинова и Борислав Гуцанов – секретар по организационните въпроси на БСП бяха вчера в Добрич , за да подкрепят кандидата за кмет от местната коалиция „БСП за България”(ЗНС) в община Добричка Соня Георгиева и кандидатите за общински съветници. В зала „Добрич” бяха още кандидати за кметове на населени места, социалисти, симпатизанти на партията. На срещата присъства и народният представител от Добрич от коалиция „БСП за България“ Мая Димитрова.
„За мен е много ценно, че сте тук – сред нас, за да изразите подкрепа. Влязохме в много трудна предизборна кампания, но съм убедена, че ще спечелим убедително местния вот и то още на първи тур.Заслужаваме да победим заедно”, каза Соня Георгиева, приветствайки гостите..
„Дошли сме, за да подкрепим Соня Георгиева, кандидатите ни за общински съветници, за кметове на населени места, защото знам, че, като досегашен кмет, тя беше един от примерите за кметове на БСП. Знам и че за жените в днешния сложен политически живот е по-трудно да се оправяме, но тя се справи прекрасно. Вярвам, че с вашата подкрепа, ще имаме още един мандат. С всички сили сме зад нея, зад вас, защото България има нужда от промяна”, заяви Корнелия Нинова. Тя отбеляза, че със своята работа Соня Георгиева е доказала какво е социална община, защото в работата си като кмет, е въвела много социални мерки, преди правителството, в което участваше БСП, да го направи. „А за нас, за БСП, нашето първо лице е социалната политика, особено в кризите, които се застъпиха като ковид пандемията, войната в Украйна, сега и войната в Израел”.
Тя изтъкна, че за първи път се провеждат местни избори в толкова сложна международна и вътрешна обстановка. „ Две войни – в Украйна и сега в Израел, в Народното събрание – вот на недоверие, внесен от опозицията. В този сложен период, който иска много отговорни хора и държавници начело на България, нас ни управляват определено национални предатели, защото продадоха и предадоха всичко в България в името на това Борисов да се спаси, да се върне във властта. Ние сме внесли вот на недоверие за енергетиката – най-ключовият сектор за една държава. Убиват българското земеделско производство. Прекратиха дерогацията за петрола. А цените му тръгнаха нагоре. Ние такова чудо в българския Парламент не сме виждали, а сме депутати няколко мандата. Чака ни и нова мигрантска вълна .Тази „сглобка”, която ни управлява, предаде енергията на протеста от 2020 г. срещу модела ГЕРБ, приемат закони и съдебна реформа, които ги изчистват. БСП остана единствената партия и парламентарна група, която е вярна на хората, които ни изпратиха в парламента. Предлагаха ни всичко – власт, постове, пари, за да влезем в тази „сглобка“, която сега виждате. Не мога да си представя, че БСП можеше да участва в това нещо, във всички антинародни и античовешки действия, които предприеха. Всичко в сглобката е интереси,пари и постове, няма никаква мисъл за народ и политика за България”, каза още лидерът на БСП. „Затова ние сме алтернативата, но тъй като тя не стана на върха, шансът е сега да направим промяната през местната власт, защото тя е сред вас, управлява общините и разполага с ресурсите. Имаме шанс на много места и един от тези възможни шансове е тук – в община Добричка”, добави Нинова и призова хората да бъдат активни и мобилизирани. Тя ги и да не се лъжат по лозунгите на „Възраждане”, защото в залата гласуват с ГЕРБ, тъй като има залитане по тази партия.
„Нашият съюзник е народът. Местните избори са възможността на БСП да се докаже. Скриха бюджета за 2024 г., защото не е социален. Нашата победа и промяната на България минава през местните избори. Вземем ли повече места в общините, означава, че отслабваме властта на национално равнище. Общините и местната власт са силата и опората на всяка партия. Вярвам в Соня Георгиева и екипа, в силата на партията и на структурите, на истинските българи, които да ни подкрепят, за да бъде България просперираща”, заяви Нинова и добави „Време е за смели хора в момента. Пожелавим ви успех и варвам в него”. ДТ.

Print Friendly, PDF & Email