05.12.2023

Соня Георгиева обеща по-добра инфраструктура в населените места, социални дейности, здравеопазване в следващите 4 тодини

Масов отказ на съветници от ГЕРБ, ДПС, ИТН доведе до почивка за избор на комисията за председател на Общинския съвет в община Добричка
На тържествено заседание на Общинския съвет на община Добричка, свикано от областния управител Йорданка Костадинова, новите съветници, кметът и кметовете на населени места положиха клетва. Областният управител връчи символите на местната власт на на кмета на общината Соня Георгиева.
„С открито чувство на удовлетворение от изборния резултат и задоволство от свършената работа, заставам пред вас в този тържествен ден – началото на мандат 2023-2027 г. Благодаря на всички жители на община Добричка, които с избора си декларираха подкрепата си за нас и далновидно изразиха своята гражданска позиция с мисъл за бъдещето на община Добричка. Изминалите 4 години не бяха лесни, но с общи усилия достойно посрещнахме предизвикателствата. Умишлено ще се върна назад, за да отбележа, че в предизборната кампания бяхме подложени на компроматна война. Езикът на омразата беше основно средство за агитация от наши опоненти. Целта беше демотивация на хората да гласуват за мен и нашите кандидати. Всички тези активни мероприятия показаха опонентите ни в светлина, която не кореспондериа с тежестта ва кметския пост и хората видяха това. Жителите на община Добричка са мъдри и прозорливи. Противопоставянето беше до днес. Отутк нататък се изисква само едно – да работим за просперитета на общината, всеотдайно и отговорно, преодолявайни партийните и личните си противоречия. Предстоят ни нови продизвикателства в условията на два сериозни военни конфликта, нестабилно правителство, бюджетен дефицит и задаваща се трудна зима. Вярвам, че заедно ще намерим верните решения, за да сме полезни на хората от община Добричка, които ни овластиха с доверието си. Основното, което искам, е да съхраня целостта на общината, да надградя постигнатото, да съхраня хората в общинските структури, които са доказали своя професионализъм. Занапред ще продължа да залагам на екипната работа, защото тя стои в основата на нашия успех. За успешното развитие на община Добричка е важно да работим усърдно, отдадено, с мисъл за хората и техните очаквания”, заяви на тържественото заседание на Общинския съвет новият стар кмет Соня Георгиева, която беше избрана на първи тур. По-добра инфраструктура в населените места, социални дейности, здравеопазване са сред приоритетите, които тя изтъкна за следващите 4 години на управление.
„Да осигурим и запазим единството и взамиодействието на двата органа в местната власт – кмет и Общинския съвет. Синхронът помежду ни е гаранция за устойчиво на община Добричка”, каза ръководещият заседанието най-възрастен общински съветник Пламен Тодоров от ГЕРБ, преди да започне процедурата за избор на председател на Общинския съвет.
От местната коалиция „БСП за България“ /ЗНС/, чийто кандидат беше кметът Соня Георгиева, предложиха Георги Коев. Роден е на 25 ноември 1972 г. Завършил е Икономически университет Варна, специалност „Счетоводство и контрол“. Занимава със собствен бизнес, земеделието. Семеен, с две деца. Бил е общински съветник в мандат 2007-2011 година. В момента е земеделски производител. В залата Диана Далакманска от ИТН предложи Ярослава Василева /„БСП за България“ /ЗНС/, като се мотивира, че „с професионалния си опит и харизма може да обедини всички съветници“. Тя си направи отвод.Така номинацията на Георги Коев остана единствена.
Последва масов отказ на общински съветници от ДПС, ГЕРБ и ИТН да участват в комисията по избора, след почивка нейният състав беше запълнен от трима съветници от местната коалиция „БСП за България“ /ЗНС/.
След проведения таен вот от присъствалите 20 общински съветници са гласували 20, без отбелязан вот бяха 4 бюлетини, недействителните бяха 5, имаше 11 действителни бюлетини с подкрепа за Георги Коев. Така той бе избран за председател на Добричкия общински съвет.
В първите си думи председателят на Общинския съвет честити на кмета на община Добричка Соня Георгиева, на новоизбраните кметове на населени места, на общинските съветници. „Благодаря на всички, които подкрепиха моя избор. Разчитам на подкрепата на всички и отново всички заедно ще работим отговорно за община Добричка. Ще заложа на конструктивен диалог между Общинския съвет и общинската администрация Успешен мандат!“, пожела Георги Коев.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email