12.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Скоро ще стане ясен кандидатът за президент на ГЕРБ

Експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов посети вчера древното светилище Перперикон заедно с археолога и негов откривател проф. Николай Овчаров.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че съвсем скоро ще бъде обявен кандидатът за президент на партията. По време на посещение на Перперикон вчера той заяви, че най-добрият вариант е да бъде издигнат общ десен кандидат.
На въпрос дали самият той ще влезе в битката за държавен глава, Борисов посочи: „Никога не ми е бил интересен този пост“.
По повод предстоящите парламентарни избори той коментира: „Аз мисля, че е груба грешка при тази коалиция в парламента въобще да се ходи на избори. Вместо да приемат не актуализация на стария, а имаше вече правителство на тези партии, и да приемат бюджета за следващата година. Това е отговорното поведение. Сега два месеца ще слушаме само кой крив, кой прав и нищо, и 135 милиона нови. Това е демокрацията, но демокрация има и в Европа, къде има такова нещо“.
„Какво за тези партии ще се промени в следващите два месеца, та да се заобичат и да направят правителство? Ако не направят пак, ще са минали президентските избори, тогава цялата вина Радев, по типичния за него начин ще прехвърли върху партиите, ще излезе чист от водата или сух, а всичките тези може и да ги няма в парламента“, продължи Бойко Борисов.
„Ясна е кандидатурата за президент, но аз смятам да спрете да се занимавате с маловажни неща. За мен това не е важно, защото и тези популисти, особено лицемерът Радев говореше колко е важно, за да са прозрачни и честни изборите, да се броят квитанциите след машините, само че не се прие и никой не иска да говори за него“, каза още лидерът на ГЕРБ.
Медийният съветник на Бойко Борисов Севдалина Арнаудова не отрече, че си е разменяла съобщения с главния прокурор Иван Гешев.
Коментарътй е по повод появилите се снимки с чатове между двамата по време на заседанието на правната комисия, която в петък гласува окончателно Бюрото за защита да мине от главния прокурор към правосъдното министерство.
„Аз не крия, че познавам главния прокурор, имаме десетки събития заедно, отразявали сме ги, контрабандните цигари, един куп акции“, каза тя.
В същото време относно кандидатурата на ГЕРБ за президент коментар направи и депутатът Тома Биков.
„Не мисля, че Борисов ще е кандидат на ГЕРБ за президент. ГЕРБ ще издигне кандидат на базата на концепция.
По думите на депутата второто важно за кандидата на ГЕРБ за президент е да може да привлече всички, които не харесват Румен Радев.
„Мисли се и за Петър Стоянов, защото той е една от положителните фигури през последните 30 години. Той е най-успешният президент на България. Той извади страната от ръба на гражданската война, благодарение на това страната ни е член на ЕС и НАТО. Той не само има качества да бъде президент, но той ги и показа. Почти не помня избори, в които да не се е мислило за кандидатура на Петър Стоянов“, коментира Тома Биков.

Print Friendly, PDF & Email