19.09.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Сигнали за паднали дървета и прекършени клони в цяла Варна

Силен вятър с пориви до 27 м/с. във Варна и областта, е прекършил дървета и клони на много места в града и околностите.

По-рано сутринта на бул.“Осми приморски полк“ в участъка между „Червения площад“ и Община Варна е паднало дърво върху трите платна и е затруднило движението на автомобилите в едната посока. Екип на „Пожарна безопасност и защита на населението“ е реагирал веднага, дървото е нарязано и отстранено от пътната настилка, в момента преминаването е безпроблемно.

Около 27 са подадените сигнали от снощи досега, съобщават от МВР-Варна за Moreto.net, като са предимно са за паднали дървета заради силния вятър. Има нанесени материални щети, включително и по автомобили, няма данни за пострадали.

Пътната обстановка в града е нормална, няма затворени участъци, автобусите на градския транспорт се движат до всички спирки. Аспаруховият мост се обработва с антилед. Дежурни екипи са в готовност да реагират при промяна на обстановката, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна за Moreto.net.

Оранжев код за сняг и силен вятър е обявен за днес, 27 януари, в област Варна.

Температурата към 10:00 ч. е 0 градуса, но се усеща като -9. Вятърът е с пориви до 27 м/с.

Временно е ограничено движението по пътя Аксаковска панорама – Кичево поради снегопочистване, съобщиха от Областното пътно управление във Варна.

 Moreto.net.

Print Friendly, PDF & Email