09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Септември (Тервел): Предпочитаме служебна загуба и глоба, вместо контузени футболисти

Снощи Септември (Тервел) спечели гостуването си на Устрем (Дончево) с 1:0 в съседското дерби на Област Добрич от втория кръг на Североизточната Трета лига. Добрин Иванов, президент на Септември разкри пред Sportal.bg защо успеха е приет от отбора със смесени чувства.
„Нормално ли е да се радваш на три точки, когато половината ти играчи са контузени? Това е резултата от мача в с.Дончево, а не 1:0. Причината е лошия терен. Предварително знаехме, че на него няма как да се играе нормален футбол. Когато обаче пристигнахме и видяхме цепнатините в игрището, останахме втрещени. Въпреки това решихме да играем.
Резултатът е виден – петима от футболистите ни ще са поне седмица извън строя заради травми, получени от лошия терен. Двама са с обърнати глезени, днес са на медицински прегледи. Заради тези проблеми, снощи се събрахме Управителния съвет на клуба и взехме категорично решение.
Няма да играем повече на такива терени. Предпочитаме служебна загуба и глоба, вместо контузени футболисти. Най-важно е здравето на състезателите. Освен това, ние плащаме заплати на тези момчета. Те нямат възможност да ги заработят, защото трябва да се лекуват.
Апелираме към комисиите, които лицензират футболните терените да упражняват по-строг контрол. Ако не го правят, скоро няма да има кой да излезе да играе, защото футболистите ще са пред лекарските кабинети“.

Print Friendly, PDF & Email