29.11.2023

Семейство, приятели и знаменитости скърбятза звездата от сериала „Приятели“ Матю Пери

Семейството, приятели и знаменитости скърбят за загубата на Матю Пери, звездата от телевизионния сериал „Приятели“ от 90-те години, ден след като американският актьор бе открит мъртъв в джакузи в дома си в Лос Анджелис, съобщи Ройтерс.

„Матю внесе толкова радост в света – и като актьор, и като приятел“, се посочва в изявление на семейството на актьора до сп. „Пийпъл“. „С разбити сърца сме от трагичната загуба на нашия обичан син и брат“. В изявлението се изразява благодарност към почитателите на Пери.

Всичко това изглежда невъзможно, се посочва в съвместно изявление от неделя на създателите на „Приятели“ Марта Кауфман, Дейвид Крейн и Кевин Брайт. „Можем да кажем само, че се чувстваме благословени, че той бе част от живота ни“.

Вестта за смъртта на Пери бе разпространена късно вечерта в събота в множество медии в САЩ, последвана от изявления от Ен Би Си, телевизионната мрежа, излъчвала сериала „Приятели“ в продължение на десет години, и от „Уорнър брос телевижън груп“, продуцент на ситкома.

Официално не бяха съобщени подробности.

На въпрос за обстоятелствата около смъртта на Пери, говорителят на противопожарната служба на Лос Анджелис кап. Ерик Скот отговори, без да посочва поименно актьора, че пожарникари са се отзовали на повикване от адрес в района Пасифик Палисейдс с информация, че е намерен „мъж в безсъзнание в джакузи“.

Print Friendly, PDF & Email