27.11.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Седмото издание на форума „Добрич в бъдеще време“ ще се проведе на 6 септември 2022 г.

Събитието е част от инициативата GlobalDobrich и е седмото по рода си. Общата цел на всички издания на форума е да събере и мобилизира ресурсите на хора, които са свързани с Добрич и региона, независимо от настоящото си местожителство. Очакваният резултат е генерирането на работещи идеи за развитие на града.
Обединяващата тема тази година е КУЛТУРАТА във всичките и измерения. По време на отделните панели, както и на работните групи ще бъде коментирана ролята и възможностите на културата за развитие на нашия град. Организаторите се надяват, че по този начин ще се даде начало на обществена дискусия, в която да се включат възможно повече граждани на Добрич, както и “глобални” добричлии, които да споделят своя опит от други места в страната, Европа и света. Ще се обсъдят и потърсят възможности за привличане на обществена подкрепа при организирането на различни културни събития (фестивали, концерти, представления, изложби и др.). Краен резултат от форума е да се планират конкретни стъпки за формулиране на културна стратегия на града.
Като лектори са поканени политологът проф. Евгений Дайнов, журналистът и преводач Еми Барух и младите музиканти от рок-групата “BLDRSH”.
Заповядайте на 6 септември в градски парк „Св. Георги“. С програмата можете да се запознаете на страницата на събитието. Онези, които нямат възможност да присъстват ще могат да се включат виртуално, благодарение на живото излъчване в Интернет.
Тази година форумът отново се организира от сдружение “Граждани+”, в партньорство с Община град Добрич.
http://globaldobrich.org/sabitiya/nastoyashti-sabitiya/dobrich-v-badeshte-vreme-7-0/

Print Friendly, PDF & Email