27.09.2023

Седмокласник застреля осем деца и охранител в училище в центъра на Белград

Oще шест деца и една учителка са ранени, откарани са в центъра за спешна помощ, лекарите се борят за живота на едно момиче

Най-малко осем деца са убити при стрелба в сръбско училище, съобщи BBC. Сред жертвите има и охранител.

Ученик от седми клас е стрелял вчера сутринта в училището, което се намира в центъра на Белград.

Oще шест деца са ранени, както и една учителка. Те са откарани в центъра за спешна помощ. Трима от пострадалите са в реанимация, а едно момиче се намира в операционната и лекарите се борят за живота й, предаде сръбския „Blic“.

Според изданието веднага след като е убил гарда, ученикът се насочил към двете дежурни момичета. Първата е застрелял директно в главата. Момичето е подложено на операция, състоянието й е тежко, а неврохирургите от Клиничния център на Сърбия се борят за живота й. Втората дежурна ученичка е с огнестрелни рани в краката.

Полицията в Белград съобщи, че е получила сигнал за стрелба в основното училище „Владислав Рибникар“ към 8:40 часа сутринта. Заподозреният, ученик от 7 клас е бил арестуван. Момчето изстреляло няколко изстрела от пистолета на баща си по ученици и училищната охрана. То е било примерен ученик и дете на здравни работници, баща му е лекар.

Предполага се, че детето е стреляло под въздействието на наркотици.

В училището пристигна и министърът на просветата Бранко Ружич.

Полицията работи за установяването на всички факти и обстоятелства във връзка с инцидента.

Print Friendly, PDF & Email