02.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Северна и Южна Корея възстановиха комуникациите помежду си

Ким Чен-ун отново стресна с появата си. Личността на ръководителя на севернокорейския режим Ким Чен-ун винаги е била обгъргната в мистерия, най-вече поради информационното затъмнение в азиатската страна, предава novinite.bg. Последната обществена изява на лидера отново стана повод около персоната му да плъзнат слухове относно външния му вид. Според мнозина в последните си изяви Ким Чен-ун е доста по-отслабнал с поне 20 кг, с малко по-различен тип прическа, по-тъмен тен на кожата и изоставил традиционните си черни костюми за сметка на бежов костюм с по-западна кройка., Снимка: Интернет

Северна и Южна Корея възстановиха вчера сутринта горещите комуникационни линии помежду си, които бяха прекъснати от Пхенян преди няколко месеца, съобщи Ройтерс.
Миналата седмица лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун изрази готовност да възстанови линиите за връзка, които Пхенян прекъсна в началото на август – само дни след отварянето им за първи път от една година – в знак на протест срещу съвместни военни учения на САЩ и Южна Корея.
Севернокорейската информационна агенция КЦТА предаде, че линиите ще бъдат възстановени в понеделник в 9 ч. местно време. Южна Корея потвърди, че редовната комуникация, която се осъществява два пъти дневно, е била възстановена навреме чрез военни канали и други линии, управлявани от министерството на националното обединение, освен морския канал, който се реализира чрез международна мрежа за нуждите на търговските кораби.
В съобщението за възстановяването на линиите КЦТА призова южнокорейските власти „да положат позитивни усилия да поставят връзките между Севера и Юга на правилен път и да уредят важните задачи, на които трябва да бъде даден приоритет за отваряне на светли перспективи в бъдеще“. Информацията е на БТА.

Print Friendly, PDF & Email