05.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

САЩ предупредиха гражданите си да напуснат Украйна незабавно заради очаквани руски удари

„Ако чуете силна експлозия или се включат сирени, незабавно потърсете прикритие“, се казва в предупреждението на Държавния департамент
Държавният департамент на САЩ издаде предупреждение за сигурността, в което се казва, че през идните дни Русия ще засили усилията си за нанасяне на удари по украинската цивилна инфраструктура и правителствени учреждения и американското посолство в Киев призова гражданите на САЩ, които все още са в Украйна, незабавно да напуснат страната, предаде Асошиейтед прес.
„Ако чуете силна експлозия или се включат сирени, незабавно потърсете прикритие“, се казва в предупреждението на Държавния департамент. Предупреждението беше издадено, след като вчера американското разузнаване разсекрети информация, според която Русия е активизирала усилията си да нанася удари срещу цивилната инфраструктура, каза запознат служител.
Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря в неделя с британския премиер Борис Джонсън, френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц за своите опасения относно обстрела близо до Запорожката АЕЦ в Украйна. Той призова надзорния орган на ООН за атомна енергия да посети централата. Служителят обаче каза, че информацията от разузнаването не е конкретно свързана с Запорожката АЕЦ.

Print Friendly, PDF & Email