29.05.2024

Само четири отбора в Европа са в по-дълга серия от мачове без победа от България

Само четири футболни отбора в Европа са в по-дълга серия от мачове без победа от националния тим на България, показва официалната статистика.
След поражението с 0:2 от Литва в събота „лъвовете“ записаха осма поредна среща без успех, като в това число се включват и контролните мачове. Селекцията на Младен Кърстаич не познава вкуса на победата от 16 ноември миналата година, когато спечели с 2:0 като гост на Кипър след попадения на Кирил Десподов и Спас Делев. Оттогава последваха равенства срещу Люксембург, Литва и Сърбия и загуби от Черна гора на два пъти, Унгария, Иран и споменатото вече поражение от литовците.
Кипър, който бе последният победен от България отбор, също в момента е в серия от осем мача без успех. В по-дълги негативни серии от България и Кипър от отборите в зона УЕФА са само Фарьорските острови (10 мача), Андора (11 мача), Лихтенщайн (32 мача) и Сан Марино (133 мача).
За последно България регистрира осем мача без победа в периода от ноември 2021 до юни 2022 година. Преди това „трикольорите“ имаха серия от девет мача без победа между ноември 2020 и септември 2021 година.
Националният отбор на България ще има възможност да прекъсне негативната серия във вторник. „Лъвовете“ гостуват в Тирана на състава на Албания, който обаче няма загуба вече пет поредни мача, като спечели четири от тях и се нуждае от само една точка, за да се класира на европейското първенство през 2024 година.

Print Friendly, PDF & Email