29.11.2023

Само два букета за Деня на българската община

Деня на българската община – 12 октомври, беше отбелязан вчера с поднасяне на цветя пред паметната плоча на първия кмет на Добрич Стефан Баев.Церемонията започна с изпълнение на химна на РБългария и на химна на Добрич „О, Добрудански край” от Духовия оркестър и с трогателното изпълнение на Дария Георгиева – четвъртокласничка в средно училище „Димитър Талев”, на стихотворението „България“ от Михаил Лъкатник.
Поздрав към общинската администрация поднесе изпълняващата длъжността кмет на Добрич Елка Димова.”За своя дълъг житейски път – повече от 140 години, българската община е преживяла много сътресения – и политически, и идеологически, и икономически, и оцелява. Не само оцелява, но успява и да постигне своята мисия, която е осигуряване на благоденствието на нашите граждани. Защото затова сме създадени и затова съществуваме – да се грижим за добрия и спокоен живот на гражданите. Успяваме в тази мисия, благодарение на всички вас – служители на общината, общинските звена и предприятия, общински съветници. Затова ми позволете да ви благодаря от името на кметския екип за труда, който вършите сърцато, с любов, като кауза, която изпълнявате” – каза Димова, пожелавайки на общинските служители „Честит рожден ден!”.
11 са кандидатите за кмет на Добрич, които провеждат неуморно срещи за доверието на гражданите на изборите за местна власт на 29 октомври, 238 са кандидатите за общински съветници за 41-местен Общински съвет. Вчера обаче под балерефа на Стефан Баев имаше един букет – от общината, и още един един – поднесен от досегашния кмет на Добрич и кандидат за нов мандат Йордан Йорданов. Репортер на ДТ не видя нито един общински съветник или кандидат за такъв с цвете.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email