18.06.2024

Руските войски са предприели атака към Авдеевка, „със значителни сили“, каза кметът на града Барабаш

Руските войски, които от месеци се опитват да обкръжат Авдеевка в Източна Украйна, атакуват града „със значителни сили“, съобщи вчера кметът Виталий Барабаш, описвайки ситуацията на места като „просто невъобразима“, предаде АФП.

Няколко дни по-рано той съобщи за „критична“ ситуация в някои райони, тъй като руската армия удвоява усилията си да завладее този опустошен индустриален град, припомня БТА.

„За съжаление врагът ни притиска от всички страни, няма нито една част от нашия град, която да е повече или по-малко спокойна. Те атакуват със значителни сили“, каза Барабаш по телевизията.

По думите му калният терен не позволява на руските войски да използват бойните си машини, но ситуацията остава „много напрегната, много тежка“. „На някои направления е просто невъобразимо“, каза той.

Кметът заяви, че е преброил „50 масирани артилерийски обстрела“ и повече от 30 въздушни бомбардировки през последните 24 часа по посока на Авдеевка, където въпреки боевете и големите разрушения остават 941 мирни жители.

Преди два дни Барабаш съобщи за първите „улични боеве“ и изолирани сблъсъци с руски диверсионни и разузнавателни групи в града.

Каналът в Телеграм „ДийпСтейт“, който е близък до украинската армия и се следи от над 600 000 души, съобщи за „критична и хаотична“ ситуация в Авдеевка, където руските войски настъпват на някои места, а на други са изтласкани назад.

Print Friendly, PDF & Email