31.05.2024

Русия порази с ракета и безпилотни апаратипетролната рафинерия „Кременчук“ в Украйна

Русия изстреля няколко безпилотни летателни апарата и една ракета при нощна атака, насочена към военна и жизненоважна инфраструктура в Украйна, съобщиха украинските военновъздушни сили, предаде Ройтерс. Според украински регионални представители е била засегната петролната рафинерия „Кременчук“.

Украинските военновъздушни сили заявиха в Телеграм, че 18 от 20-те изстреляни от Русия дрона „Шахед“ са били унищожени, преди да достигнат целите си. Унищожена е била и ракетата, отбелязва БТА. Въпреки намесата на украинската противовъздушна отбрана петролната рафинерия „Кременчук“ в централната Полтавска област, която е била неведнъж обект на руски удари, е била поразена и подпалена, съобщи Филип Пронин, ръководител на военната администрация на областта.

„(Пожарът) е потушен. Ситуацията е под контрол“, добави той в Телеграм. Все още няма данни за жертви и украинските представители се опитват да научат повече подробности за разрушенията. Пронин съобщи, че рафинерията е спряла работа след руския удар.

Агенция Ройтерс уточнява, че не може да провери тази информация от независим източник. Няма и коментар от страна на Русия.

Print Friendly, PDF & Email