07.12.2023

Русия обвини Киев, че е използвал касетъчнибоеприпаси при обстрела на село

Русия обвини Украйна, че е използвала касетъчни боеприпаси при обстрела на руско село в Брянска област, съобщи „Ройтерс“. Свален е украински дрон, се казва в информация на руското министерство на отбраната.

Руската противовъздушна отбрана е свалила украински дрон над граничния район Брянск, съобщи министерството на отбраната в Москва. Няма данни за жертви и разрушения. Областният управител Александър Богомаз написа в социалната мрежа в „Телеграм“, че няма пострадали при обстрела на село Климово. До момента Киев не е коментирал твърдението, че са използвани касетъчни боеприпаси.

Външният министър на Германия Аналена Бербок призова международната общност да подсили с доставки противовъздушната отбрана на Украйна.

Пентагонът и държавният департамент призоваха Конгреса на САЩ да предостави в спешен порядък финансова помощ за Украйна, тъй като украинците са изчерпали голяма част от предоставеното финансиране. Германия през тази година е одобрила износа на военна техника за Украйна на стойност 3,3 милиарда евро, съобщава списание „Шпигел“.

Print Friendly, PDF & Email