15.07.2024

Русия атакува с ракети и дронове Украйна, ПВО свалиха 6 хиперзвукови ракети „Кинжал“

Междувременно председателят на Върховния съд на страната беше задържан за подкуп в размер на 2 милиона и 700 хиляди долара

Украйна съобщи, че са свалени всичките 18 ракети, изстреляни при интензивния руски обстрел през нощта срещу вторник.

Междувременно председателят на Върховния съд на страната беше задържан за подкуп в размер на 2 милиона и 700 хиляди долара.

Украйна е неутрализирала много интензивно руско нападение и е унищожила три типа ракети сред които шест хиперзвукови балистични ракети „Кинжал“ и девет крилати -„Калибър“, както и три ракети с наземно базиране „Искандер“ и С-400, съобщи главнокомандващият Валерий Залужни.

Украинските военновъздушни сили съобщиха също за шест свалени дрона „Шахед“ иранско производство, както и за три свалени разузнавателни дрона на руските сили.

Има пострадали в Киев, това е осмото подобно нападение там този месец.

Франция, Полша и Великобритания ще обучават украински пилоти на изтребители, стана ясно след европейската обиколка на украинския президент, макар да няма отклик на искането му за модерни военни самолети.

Зеленски благодари за обещаната помощ, след като посети Рим, Берлин, Париж и Лондон:

„Три дълги дни и нашите воини и нашата страна стават по-силни, много по-силни. Връщаме се у дома с нова военна помощ, по-нови и по-мощни оръжия за фронта, повече защита за нашите хора, по-голяма политическа подкрепа.“

Връщането на Зеленски в Киев съвпадна с ареста на председателя на Върховния съд на Украйна. Всеволод Князев е бил задържан за подкуп в размер на 2 милиона и 700 хиляди долара.

Проучване сочи, че повечето украинци (84 на сто) одобряват публикуването на данни за корупция по време на война, тъй като проблемът се отразява негативно на единството и подкрепата от партньорите.

Междувременно британското разузнаване съобщава за тактически успехи на украинците в околностите на Бахмут, но в самия град руските сили завоюват нови позиции.

Print Friendly, PDF & Email