28.09.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Румънски граничари заловиха наш камион, укриващ 9 мигранти

Те са афганистанци, трима са непълнолетни

Румънската полиция залови 9 мигранти, укрити в камион, управляван от български гражданин.
Нашенецът е спрян за проверка от граничната полиция в окръг Арад. В камиона му те открили шестима афганистанци на възраст между 23 и 25 години и трима непълнолетни – на възраст от 14 до 17 години. Пълнолетните мигранти били с подадени молби за убежище в Румъния.
Над 30 мигранти от различни държави бяха заловени при опити да преминат незаконно румънско-унгарската граница през последните 24 часа, съобщава румънската гранична полиция, цитирана от агенция Аджерпрес.
Граничарите от окръг Бихор съобщиха, че в румънски камион са открити 18 мигранти от Египет, Тунис, Ирак, Сирия и Палестина на възраст между 10 и 40 години. Заловените лица са били подали молби за убежище в Румъния, но искали да достигнат Западна Европа.
На граничен пункт Нъдлак 1 в камион, управляван от турски гражданин, били намерени седем граждани на Афганистан, включително непълнолетни, които въпреки молбите за убежище в Румъния, също искали да отидат в държава от Западна Европа.
По всички случаи се води разследване за опит за нелегално преминаване на държавна граница, а срещу шофьорите – за трафик на мигранти.
dnes.bg

Print Friendly, PDF & Email