19.06.2024

Родители в Добрич се събраха на мълчалив протест заради предложения нулев прием в три средни училища

С мълчалив протест родители, учители и ученици от средните училища „Димитър Талев“, „Петко Р. Славейков“ и „Любен Каравелов“ в Добрич изразиха несъгласието си с предложението на началника на Регионалното управление на образованието (РУО) Светлана Василева за нулев прием след седми клас в трите учебни заведения през следващата учебна година. Вчеар сутринта те се събраха пред паметника на светите братя Кирил и Методий в центъра на Добрич, за да заявят своето недоволство.
Протестиращите издигнаха плакати с надписи „Защо точно нашите деца?“, „Долу ръцете от децата ни!“, „Децата на Добрич имат право на избор“ и други. Чуха се и скандирания „Оставка“.
Във връзка с предстоящия за приемане държавен план-прием за 2024/2025г. в област Добрич, в сряда председателят на Общинския съвет в Добрич Красимир Николов организира работна среща с директорите на училища. 
Директори и представители на училищата се срещнаха и  с областния управител на Добрич Йорданка Костадинова. Тя пое ангажимент на предстоящото заседание на Областния съвет за развитие да настоява предложените за нулев прием паралелки в трите училища да останат и те да осъществят прием за учебната 2024/2025 г. ИА  „Добруджа”

Print Friendly, PDF & Email