19.06.2024

Рекордно високи температури отбелязаха в Пловдив, Сандански и Видин – 17 градуса

Най-топло в неделния ден е било времето в Пловдив, Сандански и Видин, където живакът в термометрите скочи до 17 градуса.

Това показват данните на НИХМ към 14 часа, когато се предполага, че е била най-топлата част на деня. Само с градус по-малко е било в Пазарджик.

15 градуса са измерени в Ново село. 14 градуса е била температурата на доста места в страната – във Враца, Ловеч, Благоевград. В София термометрите са показвали 11 градуса. По Черноморието температурите са били между 8 и 13 градуса.

Пролетните температури идват след жълтия код за силен вятър, обявен за вчера в много области на страната. Днес почти цялата карта на България ще бъде оцветена отново в жълто.

Най-студеното място в страната в пролетната неделя е било на връх Мусала – 7 градуса. -5 градуса са измерени на връх Ботев.

Според синоптиците и в понеделник времето ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и ще бъде силен и бурен. Почти тихо ще остане в югозападните райони от страната. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 15° и 20°, в София – 15°-16°.

Print Friendly, PDF & Email