22.01.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

РБ „Стилиян Чилингиров“ с ново работно време и изискване за зелен сертификат

От 1 декември Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” ще работи със зимно работно време: от 9:00 до 17:30 ч. в работните дни от понеделник до петък и от 9:00 до 17:00 ч. в съботните дни, съобщиха от там.
Библиотеката няма да работи с читатели в дните от 24 декември до 3 януари, включително. Първият работен ден през новата 2022 г. е 4 януари.
А според най-новата заповед на министъра на здравеопазването от 26 ноември за посещение в библиотеката ще се изисква представяне на цифров COVID сертификат или валиден документ за преболедуване или за изследване.
До сега библиотеките не попадаха в списъка за сгради, където се изисква зелен сертификат.
Шуменската библиотека напомня на своите читатели за възможността безопасно и в удобен за тях момент да заемат и връщат книги, като ползват монтирания на централния й вход библиомат. Желаещите да заемат книги чрез библиомата могат да направят заявката си на имейл libshumen@abv.bg или на телефон 0879060070. Когато заявката е изпълнена, ще получат чрез телефонно обаждане или sms съобщение номера на клетката, в която са заявените книги, и кода за достъп до нея, след което ще разполагат с 24 часа да освободят клетката.
За предотвратяване на риска от пренасяне и предаване на зараза, в това число и от COVID-19, връщаната и заеманата от читателите литература се обработва в UV машина за стерилизиране и почистване на книги.

Print Friendly, PDF & Email