29.11.2023

Районният съд в Добрич отваря врати за граждани и ученици

На 2 ноември Районният съд в Добрич ще проведе инициативата Ден на отворените врати. Участие в събитието вече са заявили ученици и преподаватели от средните училища „Свети Климент Охридски“ и „Димитър Талев“. Двете учебни заведения са партньори на съда по образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”. Поканата е и към гражданите на Добрич.
Проявите ще започнат в 14.30 часа, когато посетителите ще могат да наблюдават разпределението на дела на случаен принцип чрез Единната информационна система на съдилищата.От 14.45 часа, в трета съдебна зала, ще се проведе среща, посветена на медиацията, която ще премине под наслов „Искаш да си прав или щастлив“. По същото време, в първа съдебна зала, ще бъде изнесена лекция на тема „Българската конституция като върховен закон“.За 15.20 часа е насрочен информационен тур в съдебната палата, в рамките на който ще бъде представена работата на съдебната администрация.
В Деня на отворените врати ще бъдат обявени и победителите в организирания от съда конкурс за детска рисунка на тема „Правосъдие“, в който се включиха ученици от училище „Свети Климент Охридски“. ДТ

Print Friendly, PDF & Email