26.05.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Разкриха тайна уговорка между Джокович и Австралийската тенис асоциация

TURIN, ITALY - NOVEMBER 20: Novak Djokovic of Serbia reacts during the Men's Single's Second Semi-Final match between Novak Djokovic of Serbia and Alexander Zverev of Germany on Day Seven of the Nitto ATP World Tour Finals at Pala Alpitour on November 20, 2021 in Turin, Italy. (Photo by Julian Finney/Getty Images) (Photo by Julian Finney/Getty Images)

Нови разкрития по случая “Джокович” от Австралия. Известен политик твърди, че има неспазена уговорка между сърбина и местната тенис асоциация.
Според Джон Локо, Австралийската тенис асоциация е платила самолетен билет на сърбина от Дубай до Мелбърн, за да може той да пристигне на летището в удобен час, в който проверките на миграционните власти са по-леки.
Зад този план стои директорът на Australian Open Крейг Тайли, който е издал и документа за медицинско изключение на тенисиста. Джокович обаче е пристигнал със съвсем различен полет, съобщи bTV.
В интервю пред “Сидни Хералд”, Джон Локо разкрива и че носителят на 20 титли от Големия шлем не е имал никаква представа какво пише в документите му, на базата на които е издадена първоначалната му виза за влизане в Австралия. Те са били попълнени от служител на Австралийската тенис асоциация.
След като Джокович пристига с друг самолет в Мелбърн на 6 януари, а властите го задържат за 8 часа преди да го изпратят в хотела за мигранти, тайната уговорка се сгромолясва. За да компенсира донякъде Джокович, местната тенис асоциация е обещала на Ноле да заплати съдебните му разходи. Те възлизат на над 300 000 евро.
Във вторник по настояване на правителството на страната започна. разследване на тенис централата заради издаденото медицинско изключение на Джокович. Очаква се дългогодишният директор на Australian Open Крейг Тайли да бъде отстранен от поста си заради самоволното подписване на документа.
Междувременно стана ясно, че Федералният съд на Австралия ще публикува публично причините за анулирането на визата и депортирането на водача в световната ранглиста по тенис за мъже. Това ще се случи в четвъртък, в онлайн изявление от съдия Джеймс Алсоп.
Сръбската тенис звезда напусна Мелбърн на 16 януари в навечерието на Откритото първенство на Австралия и не успя да защити титлата си от турнира. Преди това визата на Джокович бе анулирана за втори път и той загуби съдебното обжалване.

Print Friendly, PDF & Email