15.06.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Разбиха печатница за фалшиви петдесетолевки

Варненските полицаи разбиха печатница за фалшиви петдесетолевки, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Миналия понеделник в рамките на около 3 часа от денонощен магазин, от таксиметрова фирма и от пицария във Варна са получени сигнали, че за стоките и услугите им е платено с неистински банкноти от 50 лева. При незабавните действия на полицейските служители е установено, че лице на 21 години, криминално проявен за грабежи, е съпричастен към деянието. Установено е, че той е наел квартира, където са се произвеждали фалшивите пари. Под надзора на прокурор при Окръжна прокуратура – Варна на 19 март са предприети действия по претърсване на адреса. В апартамента е намерена е действаща печатна работилница за неистински парични знаци. Иззети са над 80 готови банкноти копюри от 50 лева, с повтарящи се серийни номера, емисия 2019г. и над 500 бр. неизрязани неистински банкноти, също копюри от 50 лв.
Намерени и иззети са също и устройство за печат, хартия, голям брой холограмни стикери/лайсни, имитиращи защитната лента и всички необходими за производството на фалшификати инструменти.
По случая е образувано досъдебно производство. Лицето е задържано за срок от 24 ч., а по-късно, с постановление на прокурор при Окръжна прокуратура – Варна е задържан за срок от 72 часа.

Print Friendly, PDF & Email