02.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Работници от АМ „Черно море“ опитаха да нахлуят в МРРБ, търсят си заплатите

Поредният протест на работниците от Автомагистрали "Черно море" се проведе вчера пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството., Снимка: Vesti

От края на април работниците се опитват да се сдобият с изработеното за ремонта на Автомагистрала „Тракия“
Пореден протест на работници и служители от дружеството „Автомагистрали – Черно море“ се проведе вчера. Работниците се събраха пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството заради неизплатени заплати, съобщи БНТ.
В крайна сметка от МРРБ обещаха, че „до края на тази седмица по сметките на вашата фирма ще постъпят 9 милиона“, съобщава Dariknews.bg.
По-рано група от протестиращите се опита да влезе със сила в сградата на регионалното министерство, но се намеси полиция и до напрежение не се стигна.
От края на април работниците се опитват да се сдобият с изработеното за ремонта на Автомагистрала „Тракия“ от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, но безуспешно.
Подготвена е позиция до президента Румен Радев и премиера Стефан Янев, в която отново настояват да получат дължимите им 36 милиона лева, в противен случай твърдят, че 800 работници ще останат на улицата.
„За фирмата най-големият проблем, освен заплатите, е доставката на материали, защото ние имаме текущи обекти, които не можем да захранваме с материали и така се получава забавяне на изпълнението“, заяви един от протестиращите.
„Отливът на хората е много ясен и явен, тъй като хората по закон имат право, когато не си изплатим заплатите в срок, да напуснат заради неизплатени заплати. В този случай ние нямаме право да задържим хората и да доплащаме и една заплата неустойка, затова че не сме изплатили заплата. Ние не изплащаме заплати, защото държавата не изплаща това, което сме изработили“, допълва друг участник в протеста.
Работна група разговаря с министър Виолета Комитова.

Print Friendly, PDF & Email