31.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Работим по над 190 сигнала за купуване на гласове, обяви министър Демерджиев в Шумен

В момента полицията работи по над 190 оперативни сигнала, свързани с купуване и продаване на гласове за предстоящите избори, обяви при пристигането си днес в Шумен министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.
„Това са сигнали, получени по оперативен път вследствие на работата на нашите служители. Постъпват сигнали и на линиите, които сме отворили за граждани, както и в районните управления, но в момента най-преобладаващ брой са сигналите, по които нашите оперативни работници са достигнали сами“, каза министърът.
Той обясни, че вече са набелязани рисковите секции. „Знаем хората, които се занимават с тази дейност. Всяка областна дирекция си е направила план. Ние сме направили на централно ниво план. Постоянно сме в комуникация, дори е вероятно още веднъж да посетим дирекциите преди изборите“, каза още Демерджиев.
Министър Демерджиев добави също, че се работи усилено и по разкриването на нередности в пътното строителство. „В момента Главна дирекция „Национална полиция“ работи по няколко такива разработки, включително с взети ядки от различни места на различни магистрали. Така че има много продължения по тази тема и там ще има поне две производства, които са от компетентността на европейската прокуратура. Ще бъде любопитно как ще реагира нашата и съответно европейската прокуратура“, каза министърът.
Той и заместниците му са в града, за да изслушат годишния отчет на Областната дирекция на полицията за 2022-ра.

Print Friendly, PDF & Email