02.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Пътна обстановка Шумен

Временно се затваря за движение част от ул. „Вардар“ в Шумен
Участъкът от ул. „Вардар“ в района на жилищна сграда на №38 временно ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства за периода от 2 (събота) до 11 октомври (понеделник), включително.
Определен е обходен маршрут: ул. „Вардар“ – ул. „Ильо войвода“ – ул. „Съединение“ – ул. „Стефан Янев“ – ул. „Вардар“.
Промяната се налага поради извършване на строително-монтажни работи за изграждане на канализационно отклонение към еднофамилна жилищна сграда и е обозначена с необходимата сигнализация.

Маркиране на паркоместа по бул. „Симеон Велики“
Започва маркировка на местата за паркиране по булевард „Симеон Велики“ в Шумен. Ще се работи в участъка от светофарното кръстовище на площад „Оборище“ до светофарното кръстовище на кооперативния пазар за времето от 4 до 12 октомври. Паркоместата ще бъдат очертани успоредно на уличното платно. Дейностите по маркировката ще се извършват от ДЗЗД „Шумен Маркировки 2020“ по Плана за организация на движението в града, съгласуван с „Пътна полиция“ – Шумен, по следния график:
На 4 и 5 октомври (понеделник и вторник) фирмата ще работи в участъка от кръстовището с ул. „Климент Охридски“ до кръстовището ул. „Васил Друмев“;
На 6 и 7 (сряда и четвъртък) ще се работи в отсечката от кръстовището с ул. „Васил Друмев“ до кръстовището с ул. „Цар Иван Асен II“ (до старата поликлиника);
На 8 и 9 октомври (петък и събота) ще се извършва маркировка в участъка от кръстовището с ул. „Алеко Константинов“ до кръстовището с ул. „Климент Охридски“;
На 11 и 12 октомври (понеделник и вторник) ще се маркират паркоместата по булеварда от пресечката с ул. „Цар Иван Асен II“ до пресечката с ул. „Тодор Икономов“.
От общинската администрация призовават шофьорите при наличие на техника за маркиране да не паркират в района, в който се извършва очертаването, за да не се затруднява работата на фирмата. Инспектори от общината вече са поставили съобщения на място, с които информират гражданите за дейностите по посочения по-горе график за извършване на пътната маркировка.

Print Friendly, PDF & Email