23.06.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Първо място на Националното състезание „Млад фермер” за отбора на ПГАС – Добрич

Трима ученици от Аграрната гимназия взеха участие в третия регионален етап на Националното състезание „Млад фермер“. Надпреварата се организира от МОН с партньорството на Аграрен университет-Пловдив и се проведе в периода 26 – 28 април. Домакин на състезанието в третия етап за Северна България тази година беше ПГСС „ Земя” – гр. Провадия. Участие взеха 15 отбора от всички земеделски училища, а отборът на ПГАС гр. Добрич завоюва първото отборно място! Учениците се класираха за участие в Националното състезание, което ще се проведе в ПГЗ „Христо Ботев“ – град Ямбол от 12 до 14 май.
Александър Стойчев от 12 клас се състезава в модул „Механизация на земеделското стопанство”. В това направление учениците се състезават в майсторско управление на колесен трактор на учебен полигон и решаване на електронен тест. Йордан Янакиев от 11 клас участва в направление „Растениевъдство”, където мери сили в разпознаване на семена от 4 групи културни растения и пикиране на разсад от зеленчукови култури. В направление „Животновъдство“ отборът на ПГАС представи Кристиян Славов от 10 клас, който демонстрира знанията си в разпознаването на фуражи и породи селскостопански животни и птици.
Състезателите се завърнаха с медали, купи, грамоти, плакети и 18 литрова електрическа пръскачка за работата в учебно опитното поле на гимназията. За отличното си представяне и издигането на престижа на гимназията, ръководството на училището ще награди участниците с материални награди и грамоти за Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24-май!
За поредна година учителите зооинж. Илиана Вълчева, агроинж. Ивелина Ганева и инструкторът по управление на МПС Ганчо Стефанов, които подготвиха учениците, доказаха, че с желание, усилена работа и екипност могат да се постигнат само успехи! Ръководството на гимназията поздравява учениците и учителите за постигнатите успехи и им пожелава първото място и на Националното състезание „ Млад фермер” в гр. Ямбол.
Наградата се посвещава в памет на инж. Господин Господинов, който в последните 20 години като Директор ръководеше гимназията с висок професионализъм и истинска отдаденост!

Print Friendly, PDF & Email