18.07.2024

Путин: С кого си играете, дребни европейски страни – имате малка територия, но с гъсто население

„Ние при всички случаи ще направим това, което смятаме за нужно, без значение кой ще бъде на територията на Украйна. И те трябва да са наясно с това“, обяви президентът

Руският президент Владимир Путин отправи предупреждение, че страната му ще бомбардира „дребните европейски страни“, които позволяват на Украйна да използва изпратеното от тях оръжие срещу цели на територията на Русия и които уж възнамерявали да изпратят свои войски на фронта.

„Дребните европейски страни особено много трябва да си направят равносметка с кого си играят – те трябва да си припомнят като правило, че са държави с неголеми територии, но с много гъсто население“, обяви държавният глава по време на визита в Узбекистан.

„Ние при всички случаи ще направим това, което смятаме за нужно, без значение кой ще бъде на територията на Украйна. И те трябва да са наясно с това“, заплаши той и изтъкна една от най-глупавите руски опорки от началото на войната – че Полша иска да завладее Западна Украйна. „Ако заедно с поляците влезе контингент от европейски държави в Украйна, останалите ще си тръгнат, но поляците никога“.
Той обяви, че към днешна дата единствените легитимни власти в Украйна са Върховната рада и нейния председател, тъй като украинският президент Володимир Зеленски продължава да управлява въпреки липсата на избори в страната (по график те трябваше да се проведат на 31 март, а новият мандат на лидера да стартира на 20 май).Избори в Украйна няма как да се проведат заради ежедневните бомбардировки на Русия. Избирателните секции биха се превърнали в удобна мишена за агресора, който по време на кървавата си кампания многократно атакува цивилни обекти, за да всява страх сред украинското население.
За сметка на това в средата на март Путин бе избран за рекорден пети мандат: с 90% одобрение при нула прозрачност на изборите и дисквалифициране на единствения антивоенен кандидат-президент. 

Print Friendly, PDF & Email