28.01.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Пускат на търг новата тоалетна на „Славянски“, искат 240 лева месечен наем

Община Шумен прави търг за отдаване под наем на новата обществена тоалетна на булевард „Славянски“ до площад „Кристал“. Минималната цена, за която може да се наеме обекта за една година е 2880 лв., което означава 240 на месец с ДДС.
Обществената тоалетна там бе построена миналата година на мястото на старата, която бе на подземно ниво и не отговаряше на изискванията за достъп. Изградена бе от „Фикосота холдинг“ за нейна сметка.
Тя е с площ 35,00 кв.м. Разполага с 3 кабини в женската си част и 2 в мъжката, в която има и два писоара. Оборудвана е с 6 умивалника с топла вода. За разлика от старата тоалетна, новата има и помещение за инкасатор.
От Общинското предприятие ОЖИ обясниха за ШУМ.БГ, че наемателят ще бъде задължен да спазва посоченото от тях работно време – през зимата до 18,30 часа, а през лятото – до 21,30 ч.
Цената за ползване на услугата обаче няма да е фиксирана в договора за наем. Очакват, че ще бъде съобразена с пазара и няма да надхвърли 1 лев.
ОЖИ дава под наем и другата обществена тоалетна, която стопанисва – тази в административната сграда на Пазара. Минималната годишната наемна цена там е 1200 лв. с ДДС
Мераклиите за обектите могат да отидат на оглед на 15-ти февруари, а търгът с тайно наддаване е на 21-ви февруари.
Припомняме, че в момента тече общинска обществена поръчка за покупка на 3 обществени тоалетни от фургонен тип, които ще се поставят на ключови места в града.

Print Friendly, PDF & Email