24.07.2024

Проучват колко ще струва актуализирането на системата за платено паркиране

Проучват колко ще струва системното осъвременяване, софтуерно актуализиране и техническо оборудване на Централизирана система за управление на платено паркиране – Синя зона в град Варна. Това става ясно от обявената процедура от Община Варна за пазарни консултации.
Синя зона – Център разполага с 2900 паркоместа, а зона Широк център с 5900 места. Избраният изпълнител ще трябва да се ангажира със софтуерното актуализиране на системата по отношение на всички функционалности, свързани с начина на плащане, групите потребители, съхранението на данни и т.н. Всички елементи на системата трябва да работят перфектно, изцяло и непрекъснато, трябва да бъде осигурено непрекъснато обслужване на всички софтуерни компоненти. Обслужване, осигуряващо планирана поддръжка и прекъсване на работа, е позволено само в неделя между 0:00 и 04:00 часа.
В обявлението не се споменава нищо за Зелена зона, за която все още е напълно неясно кога ще стартира. Срокът за пускането ѝ бе променян няколко пъти. В момента се знае единствено, че работата по подготовка на инфраструктурата продължава.

Print Friendly, PDF & Email