07.12.2023

Прокуратурата спря разследването за разменените бебета

Разследването за разменените бебета е спряно, съобщиха от Софийската районна прокуратура след запитване на NOVA.
„След детайлно запознаване на наблюдаващия прокурор със събраните в хода на разследването данни, производството е спряно, тъй като не е установен по безспорен и категоричен начин извършителят“, се казва в съобщение на прокуратурата. Според запознати, ако постъпят нови данни по разследването, делото може да бъде възобновено.
В хода на досъдебното производство са били разпитани над 20 свидетеля, сред които – майките на разменените бебета , акушерките и лекарите, присъствали на раждането, неонатолозите, прегледали децата, директорът на болницата, както и всички лица, които имат отношение към случая. Направени са ДНК експертиза и графическа експертиза. Отправено е запитване до болницата, относно размяната на бебетата. Изискани са данни от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.
Към делото са приложени и справки от Столична регионална здравна инспекция и от Столична община дирекция „Здравеопазване“. От установеното по делото е видно, че не са спазени вътрешните правила на болница, се казва в съобщение на Прокуратурата.
Майката заяви, че при изписването набързо са й били пъхнати документите от служители на болницата.

Print Friendly, PDF & Email