22.02.2024

Продават за милиони легендарен болид на Шумахер

Болидът на „Ферари“, с който Михаел Шумахер спечели рекордната за онова време шеста титла във Формула 1 през 2003 година, ще бъде пуснат на търг. С онзи триумф Шуми изпревари Хуан Мануел Фанджо, а в крайна сметка завърши кариерата си като седемкратен световен шампион – постижение, по-късно изравнено от Люис Хамилтън.
„Сотбис“ ще стартира аукцион за F2003-GA на „Скудерия Ферари“ с номер на шасито 229. Легендарната кола ще бъде разиграна на търг на 9 ноември, а всеки, който иска да я притежава, ще трябва да бръкне дълбоко в джобовете си.
Организаторите на наддаването очакват крайната сума да бъде около 10 милиона евро.
Откакто Михаел спечели титлата с въпросния болид през 2003 година, той почти не е използван – с него са изминати едва 240 километра. Синът на Шумахер, Мик, бе зад волана за голяма част от тях.
53-годишният легендарен пилот не се е появявал в публичното пространство от декември 2013 година, когато претърпя ски инцидент във Франция, довел до мозъчни травми.
В наши дни Мик Шумахер кара за „Хаас“ във Формула 1, но все още не е ясно дали ще остане в американския тим и през следващия сезон.

Print Friendly, PDF & Email