09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

При поредна гонка хванаха полякиня, превозвала бежанци към „Калотина“

Преследването започнало по АМ „Тракия“, при Вакарел полицаите изпуснали автомобила, който бил хванат край Драгоман
Поредна гонка на АМ „Тракия“. По информация на NOVA, гонката е започнала в района на „Траянови врата“. Екипите на МВР опитват да спрат лек автомобил, в който се предполага, че има мигранти. Около Вакарел обаче го изпускат и започва преследване. 
Колата се отклонява през Нови хан, след което е засечена на северната скоростна тангента. Предполага се, че шофьорът бяга в посока “Калотина”.
По-късно колата е била установена край Драгоман. Имало е 10 чужди граждани, казаха за NOVA от МВР. 
По информация на NOVA шофьорът на колата с мигрантите е жена с полско гражданство. Тя е карала по АМ “Тракия” с около 200 км в час. 
Няма пострадали при акцията по залавяне на автомобила.
Заради гонката се образуваха огромни задръствания в района на АМ “Тракия” и “Църна маца”. Хората разказват, че периодично движението е било напълно блокирано.
Вчера стана ясно, че полицаят, пострадал при инцидент с мигранти на магистрала „Тракия“, остава в медикаментозна кома, с опасност за живота. Това съобщиха от болница „Св.Анна“, където във вторник той беше приет и опериран. Полицаят е с тежка черепно-мозъчна травма.
„Полицаят, пострадал вчера при катастрофа на бус с мигранти, остава в КАИЛ (реанимация) на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД. Пациентът е в медикаментозна кома и се полагат всички грижи за стабилизацията му! Предвид тежестта на уврежданията(тежка черепно-мозъчна травма) остава опасността за живота му!“, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ „Св.Анна“.
Няма пряка опасност за живота на другите четирима – мигранти и шофьор на бус, които пострадаха в същия инцидент. Шофьорът е с четири 4 счупени ребра и хирургичен корем. Единият от мигрантите е с фрактура на бедро, вторият – със скалпова рана, а третият – с травма на шията.
Полицаят пострада тежко при катастрофа вчера на околовръстното шосе на София с участието на бус, превозващ сирийски мигранти. Инцидентът стана около 7:00 часа на бул. „Цариградско шосе“, при подхода към околовръстния път в посока с. Казичене. Бусът, превозващ 12 сирийски мигранти, се удари, след преследване от органите на реда, в полицейски автомобил, спрял встрани на пътя.

Print Friendly, PDF & Email