09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

При загадъчни обстоятелства: Откриха шефа на борда на „Лукойл“ мъртъв, паднал от 6-ия етаж на московска болница

Инцидентът е станал около 07:00 ч. московско време вчера на ул. „Маршал Тимошенко“
Шефът на борда на „Лукойл“ е открит мъртъв, паднал от 6-ия етаж на болница.
Равил Маганов, председател на борда на директорите на „Лукойл“, е открит мъртъв на територията на Централната клинична болница на президентската администрация, вчера.
Разследващите органи работят на място, за да установят причините за смъртта му.
По информация на ТАСС той е паднал от прозореца на Централната клинична болница в западната част на Москва и е загинал на място.
Инцидентът е станал около 07:00 ч. московско време на ул. „Маршал Тимошенко“. Мъжът е паднал от прозореца на шестия етаж и е починал в резултат на нараняванията си.
Според съобщения в медиите, Равил Маганов, председател на съвета на директорите на петролната компания „Лукойл“, е бил на лечение във въпросната болница.
От компанията „Лукойл“ все още няма незабавен коментар на информацията, посочва Ройтерс.
Маганов е работил в „Лукойл“ от 1993 г. насам, малко след създаването на компанията, и е отговарял за нейните рафинерии, производство и проучване, ставайки председател на борда през 2020 г.
През последните години шефът на „Лукойл“ участва в редовни срещи в руското министерство на енергетиката заедно с други петролни компании, обсъждайки позицията на държавата относно производствените нива преди редовните срещи във формата „ОПЕК +“.
Компанията „Лукойл“ беше единственият руски производител на петрол, който призова в началото на март за „бързо разрешаване на военния конфликт“ в Украйна – точно, след като военната инвазия на Москва в съседната държава навлезе във втората седмица, напомня агенция Блумбърг.
Братът на Равил Маганов – Найл Маганов е ръководител на руския производител на петрол от среден размер „Татнефт“.
Равил Маганов беше близък сътрудник на един от основателите на „Лукойл“ – Вагит Алекперов, ппосочва Ройтерс.
Алекперов, бивш заместник-министър на петрола от ерата на Съветския съюз, подаде оставка като президент на „Лукойл“ през април тази година – точно седмица, след като Великобритания наложи замразяване на активите му и забрана за пътуване като част от санкциите заради руската военна инвазия в Украйна.

Print Friendly, PDF & Email