23.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Премиерът обсъди с областните управители подготовката на изборите на 2 април

Областният управител на Добричка област Здравко Здравков участва в срещата
Напредъкът по подготовката и провеждането на честни и свободни избори на 2 април, както и добрата координация с областните управители по актуални за страната теми бяха във фокуса на инициирана от премиера Гълъб Донев среща с областните управители и част от служебния кабинет. В срещата участваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на електронното управление Георги Тодоров, както и зам.-министърът на финансите Людмила Петкова.
В хода на разговора бяха обсъдени различните аспекти от изборната подготовка, включително целенасочените и ефективни мерки на правителството срещу купуването на гласове. Посочени бяха и сериозните предизвикателства, породени от последните промени в изборното законодателство. Министър-председателят Гълъб Донев беше категоричен, че служебното правителство стриктно спазва Изборния кодекс и се придържа неотклонно към разпоредбите му.
На срещата бяха обсъдени и други актуални теми, сред които реализацията на текущи проекти по линия на Плана за възстановяване и устойчивост, инфраструктурата по места и значението на целесъобразното изразходване на обществения ресурс. Премиерът Гълъб Донев изрази увереност, че както и до момента, областните управители ще продължат и занапред да работят в името на обществения интерес и в защита на държавните приоритети.
„Сред другите обсъждани теми бяха засиленият мигрантски натиск, както и продължаването на програмата за бежанците от Украйна. Основната задача в момента пред областните управители е провеждането на изборите за Народно събрание на 2 април”, съобщи след сред срещите Здравков. ДТ.

Print Friendly, PDF & Email