07.12.2023

Премиерът Денков отиде в Йерусалим,за да изрази подкрепата си към Израел

Това е не само нашата битка, но и вашата битка“, каза израелският премиер Бенямин Нетаняху при срещата си с българския министър-председател

„Тук сме, за да изразим нашата силна подкрепа за Израел и гражданите на Израел“. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков в Йерусалим.

Денков и вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел пристигнаха на официално посещение в Израел. Визитата е в знак на солидарност със страната след жестоката атака на „Хамас“ от 7-ми октомври.

„Знаем колко трудно време е и затова трябва да сме тук. Искам да кажа, че всички сме шокирани от терористичните атаки, които убиха толкова много невинни хора и е изключително важно всички заложници да бъдат освободени, колкото се може по-бързо“, каза Денков.

„Благодаря Ви, г-н министър-председател. Вие изразявате в голяма степен и нашата позиция, че ние водим не само нашата война, но водим битката на цивилизацията срещу варваризма. Ако цивилизацията не успее, варваризмът ще. Това виждаме през 21 век. Това е не само нашата битка, но и вашата битка“, обясни израелският премиер Бенямин Нетаняху.

Print Friendly, PDF & Email