14.04.2024

Президентите на България и Армения подписаха Съвместна декларация за дипломатически отношения

Нашето приятелство е истински капитал във времена на предизвикателни събития в международните отношения и ние, водени от желанието на нашите народи, сме длъжни да задълбочаваме тези отношения на приятелство и сътрудничество, издържали изпитанието на времето. Това каза президентът Румен Радев след среща с арменския си колега Вахагн Хачатурян, който е на държавна визита в страната, в президентството вчера, предаде БТА.
Двамата държавни глави подписаха Съвместна декларация за дипломатическите отношения между България и Армения на церемония по подписване на двустранни документи.
Водени от общото ни разбиране, че трябва да дадем допълнителен импулс на тези отношения, днес подписахме съвместната декларация, каза Радев и добави: „Направихме преглед на двустранните отношения и сме убедени, че можем и трябва да направим много повече, за да развием огромния потенциал, който съществува между нашите страни. Това означава още по-засилено сътрудничество в търговията, икономиката, инвестициите, транспорта, науката, образованието и културата“.

Print Friendly, PDF & Email