26.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Предстои ново увеличение на цените на клиничните пътеки

Продължават протестите на медицинските специалисти в болницата в Добрич, които от миналия петък се провеждат ефективно по 1 час на ден до 21 остомври. Искането е за месечна заплата на медицинските сестри от 1500 лв, колкото е договорено в колективния трудов договор..
С оглед на нарастващото напрежение в сектор “Здравеопазване” във връзка с възнагражденията на медицинските специалисти министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев свика работна среща на членове на Надзорния съвет на Националната здравна каса /НЗОК/ и Българския лекарски съюз /БЛС/ и представители на ръководството на Министерството на здравеопазването. На срещата присъстваше и управителят на НЗОК проф. Петко Салчев.
Министър Меджидиев предложи да бъде направено увеличение на цените на клиничните пътеки. Предложението му беше прието от присъствалите на срещата представители на НЗОК и от БЛС. След разискванията те не успяха да постигнат консенсус за точен процент, но ще бъде разглеждан вариант за скок между 12-20%, които ще бъдат преразпределени от излишъка във фонда. За да влезе в сила увеличението, ще бъде подписан и нов анекс.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email