23.05.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Правителството започва проверка на „Южен поток“, заяви премиерът

„Днес ще обсъдим част от резултатите, които постигнахме по време на нашето посещение в САЩ. На него договорихме два кораба да пристигнат за юни месец на цени, които са значително по-добри от цените на европейските пазари и по-добри от цените на „Газпром“ в този момент. Министерството на енергетиката ще продължи с допълнителните преговори за дългосрочните доставки на газ, но това за първи път дава възможност на България да има истинска диверсификация. За нас това беше една огромна победа“. Това заяви премиерът Кирил Петков на заседание на Министерски съвет
„Имаме и доста голям напредък за намиране на заместващи самолети F-16 като алтернатива на забавените самолети, които сме поръчали. Днес в Министерски съвет вкарваме и дерогация за намаляване на акциза на електроенергията и газа, за да може цените им да бъдат намалени.
Нашите партньори виждат корупцията като основен инструмент за влиянието на Путин в нашия регион и в Европа като цяло. Аз ще издам заповед за пълна проверка по всички аспекти на „Южен поток“.

Print Friendly, PDF & Email