19.06.2024

ПП „ВЕЛИЧИЕ“ – ИЗНЕНАДАТА ОТ ИЗМИНАЛАТА НОЩ

Върху вътрешната политика ще бъдат съсредоточени депутатите от ПП Величие, които за първи път ще бъдат представени в парламента.

Вчера, на изборите 2 в 1, те бяха изненадата за социолозите, а и за избирателите, тъй като нямат до този момент сериозни публични изяви.

Ивелин Николов и Николай Марков, като представители на новото явление в 50-тия парламент за настоящите избори взеха участие в студиото на Нова телевизия, заявиха още в началото, че вътрешната политика ще основен акцент в тяхната работа. По отношение на външнополитическата ориентация Николов и Марков заявиха в един глас още в началото и категорично: „Ние сме за ЕС и НАТО.“

Ивелин Николов обясни, че българите не страдат от външната политика на държавата, а от вътрешната. Затова и трябва да се осветлят корупционните модели и практики, които ограбват българския народ. По думите му България има закони и то много добри, но те трябва да се спазват. На въпрос ще се борят ли за съдебна реформа Николов потвърди, а на въпрос за фигурата на и.д. главен прокурор Борислав Сарафов бе отговорено „деветото джудже“. Така и „Величие“ ще се съсредоточи върху осветляване на лошите практики, като Николов обаче не посочи определение „корупционни“. 

Николай Марков заяви, че позицията, която ще заемат в парламента, не предполага дори и въпроси за съставяне на правителството, тъй като те мандат няма да вземат. Като най-малката партия ще подкрепят обаче „закони на парче“.

Останалите заявки за политика на Ивелин Михайлов бяха съсредоточаване върху икономическото развитие на страната, че партията му е близо до хората и работят за България.

„Ние сме парламентарна република. А България не се управлява от парламента. Тоест първо трябва да върнем парламентарната република на дневен ред. Второ – да осветим процесите и философията, чрез които се взимат управленските решения. Откъде се взимат тези решения, кой ги взима и какви са резултатите от тях. Това ще осветим“, коментира Николай Марков въпроса каква е амбицията на партията му в НС. Той подчерта, че „чисто коалиционно няма да подкрепят мандатоносител, но тематично може да се търси подкрепа“.

Ивелин Николов отрече всички обвинения спрямо неговия бизнес, формиран около атракциона „Исторически парк“. Категоричен бе, че няма излъгани хора, които са вложили парите си там, като наскоро е било проведено и събрание на акционерите, за да може да няма претенции и при политическа дейност. Иначе Николов обясни, че има разнороден бизнес и занимания, а това, което се сочи като охранителна фирма, всъщност е спортен клуб.

Print Friendly, PDF & Email