07.12.2023

По предварителни данни от екзитпол: Битката за София печели Васил Терзиев от ПП-ДБ, в Пловдив печели кандидата на ГЕРБ Костадин Димитров

В Русе с убедителна преднина, втори кметски мандат получи Пенчо Милков от „БСП за България“ – 60,6%. Иван Иванов от ГЕРБ завоюва 32.7%

Според предварителните данни на „Тренд“ в София битката печели кандидатът за кмет на ПП-ДБ Васил Терзиев с 51.7%, втора остава Ваня Григорова с 43.6%. Според „Галъп“ за Терзиев своя глас са дали 51.4% от гласувалите, а за Григорова – 44.3%.

В Пловдив според предварителните резултати на „Тренд“ новият кмет се казва Костадин Димитров от ГЕРБ с 53.4%, опонентът му от ПП-ДБ Ивайло Старибратов остава втори с 41.1%. По данни на „Галъп“ за Димитров за гласували 53.1% срещу 41,3 на сто за конкурента му за кметския пост Старибратов.

В Благоевград издигнатият от ПП-ДБ Методи Байкушев печели вота с 51,6%, а независимият кандидат Илко Стоянов събра 45,6% подкрепа, показват данните от паралелното преброяване на „Галъп“ при 100% изпълнение на извадката. Опцията „Не подкрепям никого“ са избрали 2,7% от гласувалите.

Във Видин кандидатът на СДС, НДСВ, „Новото време“ Цветан Ценков надви кандидатът на ГЕРБ Александър Матеев. Резултатите на двамата са съответно 62,4% и 34,6%, сочат данните от паралелното преброяване на „Галъп“ при 80% изпълнение на извадката. „Не подкрепям никого“ – 3%.

По предварителни данни на агенция „Галъп“ в Благоевград също има фотофиниш – издигнатият от ПП-ДБ Методи Байкушев печели вота с 49,7%, докато опонента му – независимият кандидат Илко Стоянов, е подкрепен от 47,9% от избирателите.

В Русе с убедителна преднина, втори кметски мандат получи Пенчо Милков от „БСП за България“ – 60,6%. Иван Иванов от ГЕРБ завоюва 32.7% от гласовете на упражнилите правото си на вот, сочат предварителните резултати на „Тренд“.

Категорична победа над опонента си записа и Валентин Христов от ГЕРБ в Плевен. Зад него застанаха 61,5 на сто от гласувалите плевенчани. Досегашният градоначалник, независимият кандидат Георг Спартански, остана втори в надпреварата с 32,9 на сто от гласовете, според данните на „Тренд“.

Print Friendly, PDF & Email