07.12.2023

Поход и пикник край Варна за Световния ден на ходенето

Варна отново се включва в Световния ден на ходенето. Инициативата ще се проведе на 7 октомври (събота) в местност Аладжа манастир.
Сборният пункт е последната спирка на автобусна линия №31 в кв. „Виница“ в 10.00 ч., съобщават от дирекция „Спорт“.
Организиран е пешеходен поход с водач до Ковшак чешма. След активното ходене за участниците на място се организира пикник за отдих и теглене на томбола с награди.
Денят на ходенето се провежда във Варна за 31-ви пореден път. В него вземат участие ученици и граждани на Варна. Провежда се съвместно с туристическите дружества в града. Традиционно всяка година се включват около 100 души.
Всяка година се организира поход по различна дестинация. Досега се е ходило до Ковшак чешма, Черноморец, Джанавара, в Морската градина.Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2023 г. по Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”.
Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.
Трасето и маршрутите за ходенето са достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.

Print Friendly, PDF & Email