01.03.2024

Постоянен арест за собственик на наркооранжерия

37-годишният шумененец, отглеждал канабис, остава в ареста. В дома му бяха открити 18 растения от вида на конопа, пълно оборудване за отглеждане на наркотици и над 5 килограма канабис.
Шуменският окръжен съд наложи най-тежката мярка “Задържане под стража” на 37-годишният шуменец Красен Крумов, отглеждал в дома си канабис.
“Оттук нататък следва, при евентуален протест, разглеждане пред Апелативен съд -Варна, досъдебното производство продължава, заедно с органите на полицията работим активно по него и то ще бъде финализирано в разумни срокове”, заяви прокурорът Яна Николова.
По време на заседанието защитата на Крумов поиска да бъде разпитан свидетел – майката на зъдаржания, която коментира, че за същото деяние преди 4 години е получил домашен арест, който нито веднъж не е нарушил, и няма опасност и сега да го направи. Домашен арест поиска и Крумов, като изтъкна, че има приятелка, а и животни, за които трябва да се грижи. Въпреки това обаче, съдът наложи най-тежката мярка – “задържане под стража”.
“Няма да ви кажа дали ще обжалваме, към този момент ще бъде тайна. Ще разберете когато внесем искането за изменение, евентуално”, каза на излизане от съдебната зала адвокатът на задържания Лидия Ангелова.
Задържаният е добре познат на полицията, тъй като през 2018 година ветеринарният лекар и бивш инспектор в Агенцията по храните Красен Крумов, беше хванат да отглежда 80 килограма канабис.

Print Friendly, PDF & Email