12.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Последното заседание на комисията „Росенец“ се провали заради липсата на кворум


Последното заседание на т.нар комисия „Росенец“ се провали вчера поради липса на кворум. След като изчака петнайсет минути след обявеното начало в 14.00 часа, председателят на временната комисия Калоян Янков /“Демократична България“/ обяви, че в залата присъстват шестима от общо дванайсет членове, което не позволява депутатите да започнат работа.
В зала „Запад“ на Народното събрание бяха представителите на „Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се БГ!Ние идваме!“. Отсъстваха от ГЕРБ-СДС,БСП и ДПС.
Поради тази причина няма да можем да проведем последното заседание на комисията, заяви Янков. Той обяви, че в залата е директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Станимир Станев.
Материалите, които са събрани, ще бъдат изпратени на ДАНС, прокуратурата, ДНСК. Все още не сме събрали достатъчно информация, за да се изготви цялостен доклад, обясни Янков. И добави, че от комисията е бил поканен да присъства почетният председател на ДПС Ахмед Доган, но го няма. Предстои да проучваме в следващия парламент връзката му с казуса „Росенец“, посочи Калоян Янков.
Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк „Росенец“, в района на нос „Чукалята“, гр. Бургас, трябваше да изслуша Ахмед Доган, служебния заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков.
В дневния ред беше и разглеждане на новопостъпили материали във връзка с дейността на комисията, вземане на решения за изискване на допълнителна информация и отправяне на покани за изслушване до заинтересовани лица.
Министър Рашков също не дойде на заседанието.

Print Friendly, PDF & Email